Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum influențează calitatea apei sănătatea dinților

© Sputnik / OsmatescoLudmila Pamujac
Ludmila Pamujac - Sputnik Moldova
Abonare
În ce măsură apa pe care o consumă moldovenii influențează sănătatea dinților am aflat de la medicul stomatolog Ludmila Pamujac.
Calitatea apei: Cum influențează sănătatea dinților

Unul dintre principalii factori care influențează sănătatea dinților este calitatea apei. Medicul Ludmila Pamujac susține că apa conține una dintre cele mai sigure surse de microelemente care influențează sănătatea dinților, iar din acest motiv calitatea apei joacă un rol primordial în acest sens.

"Smalțul conține calciu, magneziu, fluor și orice dezechilibru în componența apei duce la distrugerea smalțului și apariția diferitor afecțiuni și cariei dentare. Din păcate, calitatea apei nu este cea mai bună în țara noastră și adesea este ridicat conținutul de fluor. Cea mai bună sursă este apa purificată îmbuteliată sau fiartă. Este important de citit compoziția acesteia pe etichetă", a spus Ludmila Pamujac.

În acest sens, medicul stomatolog susține că prezența periodică la cabinetul medical pentru un control de specialitate poate preveni orice problemă sau complicații. Ludmila Pamujac afirmă că orice persoană trebuie să treacă pragul unui cabinet stomatologic de două ori pe an pentru un control de rutină.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0