Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii de știință au stabilit ce persoane au un nivel ridicat de rezistență la COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausAu fost lansate punctele mobile de vaccinare
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2021
Abonare
Receptorii responsabili de percepția gustului amar, inclusiv cel numit T2R38, se găsesc în papilele gustative ale limbii.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. „Super degustători” - așa se numesc persoanele care au o sensibilitate la gusturile amare și sunt mai puțin susceptibile de a contracta infecția cu coronavirus. Studiul a fost realizat de oamenii de știință americani, relatează Izvestia.

Potrivit oamenilor de știință, un semn clar că o persoană este un „super degustător” poate fi că nu-i plac alimentele precum broccoli, țelină și varză.

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Expert: Numărul cazurilor de COVID este mai mare decât arată statisticile

Receptorii responsabili de percepția gustului amar, inclusiv cel numit T2R38, se găsesc în papilele gustative ale limbii.

„Când T2R38 este stimulat, acesta răspunde prin producerea de oxid nitric pentru a ucide sau preveni replicarea virală suplimentară în mucoasa căilor respiratorii. Această membrană mucoasă acoperă întregul sistem respirator și oferă un punct de intrare pentru viruși, inclusiv SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19", potrivit unuia dintre autorii studiului, dr. Henry Barham.

Participanții la experiment au fost împărțiți în trei grupuri: „degustători”, „super-degustători” și „non-degustători”.

„Non-degustătorii” sunt oameni care nu percep deloc gusturile amare. Super-degustătorii, pe de altă parte, sunt prea sensibili la gusturile amare.

S-a dovedit că „non-degustătorii” erau mai predispuși la infecție decât „super-degustătorii”. În plus, primii au fost, de asemenea, mai predispuși la coronavirus sever.

„Dacă nu simțiți amărăciunea, ar trebui să fiți mai atenți și să purtați măști pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a vă proteja de COVID-19”, a spus Alan Hirsch, directorul Fundației de Cercetare a Mirosului și Gustului din Chicago.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0