Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: De ce partidele de dreapta nu s-au unit într-un singur bloc

© Sputnik / OsmatescoАнжела Колацки
Анжела Колацки - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Abonare
Politologul Angela KolațchiPolitologul Angela Kolațchi a explicat de ce partidele de dreapta din Moldova nu pot decât să viseze la un „extaz ideologic” similar cu cel simțit de Partidul Socialiștilor după ce a creat un bloc unic cu Partidul Comuniștilor.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Faptul că Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor din Moldova au creat un singur bloc preelectoral, „reunindu-se în extaz ideologic, nu înseamnă că flancul stâng s-a unit complet”, din moment ce există alte partide pe lângă aceste două. Această opinie a fost exprimată de analistul politic Angela Kolațchi în studioul Radio Sputnik Moldova.

PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2021
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
PAS rămâne fără un candidat: Cine va veni în locul Natei Albot

„Acum, socialiștii și comuniștii au urmat calea urmată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) în campania parlamentară anterioară, creând blocul electoral ACUM”, a spus expertul.

Pentru dreapta, potrivit lui Kolațchi, a fost dificil și neproductiv să creeze un bloc mare cu sarcini serioase, similar cu blocul ACUM, astfel partidele au intrat separat în cursa electorală. Aici, desigur, pot exista rezultate negative, a rezumat expertul, întrucât există o astfel de dispersie a voturilor, care este apoi redistribuită. Pur și simplu mecanic și prin definiție, este imposibil să-i „conducem” toți într-un bloc mare, deoarece toți sunt foarte diferiți, a explicat analistul politic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0