Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimă oră! CNA face percheziții la AIPA și Federația Națională a Fermierilor

© Sputnik / Rodion ProcaCNA
CNA - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Ofițerii Centrului Național Anticorupție desfășoară în aceste momente mai multe percheziții într-un dosar de corupție.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Centrul Național Anticorupție și procurorii anticorupție desfășoară acțiuni de urmărire penală care vizează o schemă de corupție din care fac parte funcționari de rang înalt ai Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură, ai Federației Naționale a Fermierilor din Moldova și mai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniul agricol.

Сдача ЕГЭ по литературе в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
Așa ceva nu a mai fost la BAC! Ofițerii CNA vor fi prezenți în centrele de examinare
În aceste clipe, au loc percheziții la sediile AIPA și FNFM, la domiciliile unor șefi de subdiviziuni ai instituțiilor, dar și la mai multe companii cu sediile în mai multe localități din centrul, sudul și nordul țării.

Potrivit CNA, funcționarii AIPA și complicii lor sunt suspectați de fraudarea procesului de acordare a subvențiilor în agricultură, prin favorizarea unor companii cu care s-ar afla în conflict de interese. Mai mult, bănuiții ar fi pretins 10 % din fondurile acordate altor agenți economici.

Oamenii legii susțin că au probe potrivit cărora subvențiile acordate în mod netransparent și cu abateri grave de la legislația în vigoare proveneau din fondurile de asistență financiară a partenerilor externi, inclusiv de la Banca Mondială, dar și din bugetul de stat. Perioada examinată de procurori și anchetatorii CNA este 2019-2021, iar fondurile atrase de AIPA pentru acordarea de subvenții, în acest interval, depășește 100 de milioane de lei – bani proveniți doar din asistența externă. CNA va reveni cu detalii pe parcursul zilei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0