Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția AIPA în legătură cu perchezițiile CNA din această dimineață

© AP Photo / Jens Meyerтрактор вспахивает землю
трактор вспахивает землю  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
AIPA vine cu precizări în legătura cu perchezițiile desfășurate de în incinta instituției de ofițerii CNA.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Agenția pentru Intervenție și Plăți în Agricultură a venit cu o reacție după ce în această dimineață ofițerii CNA au efectuat percheziții la sediile AIPA și FNFM, la domiciliile unor șefi de subdiviziuni ai instituțiilor, dar și la mai multe companii cu sediile în mai multe localități din centrul, sudul și nordul țării.

CNA - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Societate
Ultimă oră! CNA face percheziții la AIPA și Federația Națională a Fermierilor

Reprezentanții instituției susțin că vor acorda suportul necesar CNA în investigațiile desfășurate.

"Suntem la fel de interesați ca și structurile abilitate ale statului ca de către colaboratorii noștri să nu fie admisie nici un fel de abateri, de aceea vom acorda suportul necesar CNA în investigațiile desfășurate", se arată într-un comunicat emis de 

AIPA reconfirmă și pe această cale atașamentul față de principiul legalității și corectitudinii și reieterăm angajamentul nostru de a combate orice manifestare improprie statutului Agenției.

Amintim că Centrul Național Anticorupție și procurorii anticorupție au desfășurat în această dimineață acțiuni de urmărire penală care vizează o schemă de corupție din care fac parte mai multe persoane din cadrul AIPA.  Potrivit CNA, funcționarii AIPA și complicii lor sunt suspectați de fraudarea procesului de acordare a subvențiilor în agricultură, prin favorizarea unor companii cu care s-ar afla în conflict de interese. Mai mult, bănuiții ar fi pretins 10 % din fondurile acordate altor agenți economici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0