Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compania aeriană Belavia a suspendat zborurile către Chișinău

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaПассажирский самолет Boeing 737 авиакомпании "Белавиа"
Пассажирский самолет Boeing 737 авиакомпании Белавиа - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Compania aeriană belarusă „Belavia” a suspendat cursele spre mai multe capitale, inclusiv spre Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Compania aeriană belarusă Belavia a suspendat zborurile către Belgrad, Budapesta și Chișinău, informează RIA Novosti, care citează serviciul de presă al operatorului avia. 

În același timp, au fost lansate noi rute aeriene către Larnaca și Istanbul.

Se remarcă faptul că suspendarea zborurilor în trei direcții în perioada 29 mai 2021 - 30 iunie a acestui an este asociată cu interdicțiile autorităților UE și ucrainene privind utilizarea spațiului aerian.

"Specialiștii companiei aeriene calculează posibile opțiuni pentru rutele de efectuare a zborurilor regulate și charter, care sunt afectate de interdicțiile impuse, pentru a determina posibilitatea implementării acestora", se spune în mesaj.

Potrivit serviciului de presă al operatorului aerian, zborurile programate către Istanbul și Larnaca din cauza necesității de a zbura peste spațiul aerian al mai multor țări sunt planificate să fie efectuate conform unui program modificat.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Rusia
Maria Zaharova dă peste nas Occidentului în cazul incidentului din Belarus

Duminică, avionul companiei aeriene irlandeze low-cost Ryanair a aterizat urgent pe aeroportul din Minsk din cauza unui mesaj despre alertă cu bombă. Aeronava aparține filialei Ryanair înregistrată în Polonia. Activiștii pentru drepturile omului din Belarus au raportat că în acest avion se afla Roman Protasevici, fondatorul canalului de Telegram „Nexta”, recunoscut ca extremist în Belarus. În timpul verificării documentelor pe aeroportul din Minsk, Protasevici a fost reținut. Pe numele lui era deja inițiat un dosar penal în temeiul mai multor articole, inclusiv articolul „organizarea revolte în masă”. El ar putea primi până la 15 ani de închisoare.

Aterizarea de urgență a avionului la Minsk și arestarea lui Roman Protașevici, care se afla la bord, nu este prima de acest gen în istoria aviației aeriene.

Aterizare de urgență a avionului la Minsk și arestarea lui Roman Protasevich, care se afla la bord, nu este primul incident de acest fel în istoria aviației aeriene. Un caz similar de rezonanță s-a produs în 2013.

Agenția Centrală de Informații a SUA a dispus aterizarea avionului președintelui bolivian Evo Morales care venea de la Moscova la Viena, în legătură cu informații despre posibila prezență a lui Edward Snowden la bord.

În același timp, autoritățile din Franța, Portugalia, Italia și Spania au refuzat acordarea coridorului aerian avionului prezidențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0