Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune Mitropolia Moldovei despre vaccinarea împotriva COVID-19: Detalii

© Photo : Mitropolia MoldoveiÎPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei
ÎPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Mitropolia Moldovei salută inițiativa campaniei de vaccinare anti-coronavirus și îndeamnă credincioșii să se imunizeze, precizând că prin acest proces ar putea fi stopată pandemia.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Mitropolia Moldovei a emis un comunicat de presă în care precizează că a fost consultată opinia generală a reprezentanților Bisericii Ortodoxe din Moldova cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

3500 de măști-respirator au fost distribuite centrelor de vaccinare din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
Mii de măști au fost distribuite centrelor de vaccinare: De unde au fost luate
Astfel, Mitropolia salută campania de vaccinare care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă precizează că Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical, cu atât mai mult, în cazul unui vaccin care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit.

"În legătură cu caracterul sigur al actului de vaccinare, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv. De aceea, Biserica se roagă pentru toți cei care lucrează pentru protejarea și slujirea vieții omenești, incluzând cercetătorii, oamenii de știință, doctorii, asistentele și toți lucrătorii de sănătate din spitale", se precizează în comunicat

Mai mult, slujitorii bisericii spun că decizia cu privire la vaccinare este una personală, iar fiecare credincios are dreptul să consulte medicul înainte de a merge sau nu la imunizare.

"Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat și acceptat pe baza unei informări clare și complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni", se mai notează în comunicat.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 376 969 de cetățeni s-au imunizat împotriva COVID-19, dintre care 60 587 cu cea de-a doua doză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0