Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mii de măști au fost distribuite centrelor de vaccinare: De unde au fost luate

© Photo : Facebook / Iv Ceban3500 de măști-respirator au fost distribuite centrelor de vaccinare din Chișinău
3500 de măști-respirator au fost distribuite centrelor de vaccinare din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Centrele de vaccinare anti-COVID-19 din municipiul Chișinău continuă să fie asigurate cu echipamente necesare. Astăzi, 3 500 de măști-respirator au fost distribuite.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Lotul de măști face parte dintr-o acțiunea a proiectului „Împreună împotriva COVID-19: Mannheim - Chișinău - Cernăuți". Primarul Ion Ceban susține că este un sprijin acordat de parteneri municipalității în perioada pandemică. 

"Măsura are drept scop asigurarea eficienței activității centrelor de vaccinare din teritoriul administrat, în contextul Stării de Urgență în sănătate publică și sporirii calității serviciilor medicale acordate cetățenilor", a scris Ceban.

În cadrul colaborării trilaterale Mannheim - Chișinău - Cernăuți, părțile și-au propus să sensibilizeze opinia publică cu privire la respectarea regulilor de distanțare fizică și igienă pentru a reduce răspândirea virusului COVID-19 și suplinirea stocurilor cu echipamente medicale de urgență.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
Și-au făcute teste false la COVID-19 pentru a trece frontiera: Ce riscă acum
Startul proiectului a fost dat în 22 septembrie 2020 și va continua până la 30 iunie 2021. Pentru realizarea planului din fondurile Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, a fost acordat un sprijin financiar celor trei orașe în valoare de 49 mii de euro. Din această sumă, municipiului Chișinău i-a revenit 18 800 de euro, surse care pot fi utilizate pentru diverse necesități.
Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 254 908. Până acum, 247 016 persoane au fost tratate de coronavirus, iar 6 088 au decedat din cauza complicațiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0