Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un moldovean a fost ales vicepreședinte al Curții Constituționale în Bosnia și Herțegovina

© Inquam Photos / Octav GaneaJustiție, ciocan
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Un fost judecător al Înaltei Curți din Republica Moldova a fost ales vicepreședinte al Curții Constituționale din Bosnia și Herțegovina. 

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik.  Fostul judecător al CC Tudor Panțîru a fost ales vicepreședinte al Curții Constituționale din Bosnia și Herțegovina. Asta după ce ieri Înalta Curte din țara respectivă și-a ales un nou președinte și trei noi vicepreședinți.  

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Curtea Constituțională are un nou judecător: Cine este

"Între cei trei se numără și Tudor Panțîru, ca vicepreședinte ales din rândul membrilor judecătorilor internaționali ai Curții bosniace. Tudor Panțîru a fost judecător al Curții Constituționale a Republicii Moldova în perioada 2013-2018, Curte pe care a prezidat-o în perioada 2017-2018", se arată într-un comunicat emis de CC.

Tudor Panțîru a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României. Din 2002, acesta este judecător internațional la Curtea Constituțională din Bosnia și Herțegovina, iar timp de cinci ani a fost și judecător la CC din Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0