Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Podul din strada Mihai Viteazul: Când va fi reparat

© Sputnik / Miroslav RotariМост на улице Михая Витязула
Мост на улице Михая Витязула - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Lucrările de reparație a podului din strada Mihai Viteazul din Chișinău ar putea începe chiar în acest an.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Lucrările de reparație a podului din strada Mihai Viteazul din sectorul Râșcani al Capitalei ar putea începe chiar în toamna acestui an. Precizarea a fost făcută de primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul unor declarații de presă. Primarul spune că revizuirea proiectului este pe ultima sută de metri, iar din luna iunie ar putea fi licitate lucrările.

Встреча президента Молдовы Майи Санду и украинского лидера Владимира Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2021
Politică
O magistrală ar putea uni Kievul și Chișinăul cu pod peste Nistru

„Proiectul a fost realizat integral, dar a fost nevoie de revizuirea acestuia pentru trecerea la noi standarde. Sper că în iunie vor fi licitate lucrările de reparație. Iar dacă proiectul va fi de interes pentru agenții economici din țară sau străinătate, acesta ar putea fi identificat la sfârșitul verii sau începutul toamnei. Tot de atunci să înceapă lucrările de reparație”, a declarat Ion Ceban.

Licitații pentru reconstrucția acestui pod au fost anunțate și în alți ani, dar agenții economici nu s-au înregistrat pentru participare. Ceban spune că licitații au fost organizate chiar și anul trecut.

„Este adevărat, au fost anunțate licitații și anul trecut, doar că a fost un program foarte mare „Drumuri bune”, în Republica Moldova. Toți agenții economici erau implicați în lucrări în cadrul acestui program. În acest an este mult mai mic volumul lucrărilor la nivel central și la nivel de municipiu sper că vom reuși să contractăm agenți economici”, a mai spus Ceban.

Мост на улице Михая Витязула - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2019
Societate
Podurile din Chișinău ar putea fi reparate: Ce decizie a luat Ion Ceban

Ce ține de rosturile de dilatare a podurilor, primarul Chișinăului spune că s-a intervenit parțial pe viaduct, inclusiv s-a intervenit prin metoda de injectare cu beton asfaltic.

„Facem ceea ce este posibil la ziua de astăzi și în funcție de angajamentele contractuale pe care le avem la această etapă”, a precizat primarul.

Acesta a mai adăugat că pentru a nu perturba integral circulația rutieră pe acest pod, lucrările de reparația ar putea dura o perioadă de 18 luni.

De precizat, podul din strada Mihai Viteazul din sectorul Râșcani al capitalei se află într-o stare dezastruoasă. Mai multe grinzi care prezintă pericol pentru securitatea oamenilor care traversează zona. Pentru reparația totală a podului sunt necesare aproximativ 72 de milioane de lei. În cazul în care nu se va interveni în acest an, cheltuielile vor crește semnificativ. Majoritatea podurilor din Capitală sunt într-o stare dezastruoasă. Din acestea, toate cele trei poduri de pe strada Albișoara necesită intervenție în regim de urgență. Este vorba de podul de strada Ismail, podul de la bulevardul Grigore Vieru și podul de la Mihai Viteazul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0