Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Și-au făcute teste false la COVID-19 pentru a trece frontiera: Ce riscă acum

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
31 de oameni au prezentat la vamă teste false PCR COVID-19. Poliția de Frontieră anunță că aceste cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Se pare că oamenii continuă practica de a prezenta teste false la COVID-19 atunci când intenționează să traverseze frontiera de stat. Așa s-ar explica și faptul că în doar 24 de ore, oamenii legii au identificat 31 de certificate falsificate.

Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
Câte cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate miercuri în țară
Puțini probabil cunosc însă că pentru astfel de încălcări penalizarea este destul de dură - amendă de până la 32 500 lei sau până la 2 ani de închisoare.

Principalele motive care îi determină pe cetățeni să recurgă la prezentarea testelor false este lipsa timpului pentru a efectua un test real ca să intre sau să iasă din țară. Un alt motiv este „frica de a obține rezultat pozitiv și, prin urmare imposibilitatea de a trece frontiera”. Alți au explicat că nu au bani să facă un test real la COVID-19. 

Totodată, în ultimele 24 de ore, 57 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0