Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat declarațiile lui Joe Biden cu privire la Nord Stream 2

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaУказатель с символикой компании Nord Stream 2 AG
Указатель с символикой компании Nord Stream 2 AG - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat declarațiile lui Joe Biden în privința sancțiunilor împotriva Nord Stream 2.

BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat declarațiile președintelui SUA, Joe Biden, potrivit cărora sancțiunile împotriva Nord Stream 2 sunt contraproductive la această etapă, pentru că proiectul este aproape de a fi finalizat. Oficialul a reiterat poziția Moscova, potrivit căreia sancțiunile sunt ineficiente în ansamblu.

Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
"Poate exista o surpriză": Politolog, despre întâlnirea dintre Putin și Biden

“Ați menționat afirmațiile președintelui Biden despre ineficiența sancțiunilor împotriva Nord Stream 2. Punctul nostru de vedere constă anume în faptul că sancțiunile sunt ineficiente în ansamblu”, a declarat Peskov jurnaliștilor.

Fiind întrebat dacă Kremlinul se așteaptă la o diminuare a retoricii sancțiunilor după întrevederea liderilor Rusiei și SUA, Peskov a reamintit că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu abordează subiectul sancțiunilor din propria inițiativă.

 “Cunoașteți că președintele Putin nu evocă din propria inițiativă subiectul sancțiunilor. Nu îl evocă pentru că Rusia nu a susținut niciodată astfel de exerciții cu sancțiuni”, a menționat Peskov.

Putin și Biden urmează să aibă o întrevedere personală la Geneva, pe 16 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0