Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Ne așteptăm la creșterea prețurilor pentru produsele de import

© Sputnik / Mihai CarausRoman Chircă
Roman Chircă  - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Prețurile la produsele pe care Republica Moldova le importă vor crește, iar produsele moldovenești nu se vor scumpi. Declarația îi aparține expertului economic Roman Chircă și a fost făcută în studioul Radio Sputnik Moldova.
Expert: Ne așteptăm la creșterea prețurilor pentru produsele de import

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul economic Roman Chircă a precizat că există suficiente premise ca prețurile produselor importate de țara noastră să crească în viitorul apropiat.

"Moldova este o țară preponderent importatoare, iar acest lucru va pune presiune pe piața internă. Deja observăm creșterea ratei de un procent la un nivel de 1,4 , care încă este mic. Însă, odată cu începerea sezonului agricol, inflația va fi relativ mică pe produsele autohtone și vom avea prețuri majorate pe cele imortate", a precizat expertul.

Roman Chircă a remarcat că, la prima vederea, această situație ar putea avantaja agricultorii autohtoni, care vor vinde marfa la prețuri mai mici, comparativ cu cele de import. Pe de altă parte, ulterior aceștia ar putea înregistra profituri mai mici. Care ar fi cauza acestor scăderi, aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0