Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se știe: Când Moldovagaz va negocia prelungirea contractului cu Gazprom

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaConducte
Conducte - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat când Republica Moldova începe negocierile cu privire la prelungirea actualului contract cu Gazprom.

Счета за коммунальные услуги - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Societate
Diferențele de tarife la electricitate și gaz, compensate: Pentru cine
CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Vadim Ceban a precizat în studioul Sputnik Moldova că a fost creat un grup de lucru din cadrul companiei Moldovagaz și acesta, săptămâna viitoare, urmează să meargă la Sankt-Petersburg pentru a participa la prima rundă de discuție privind prelungirea contractului cu Gazprom.

"Sper să reușim să prelungim contractul la condiții avantajoase, așa cum a fost și anul trecut", a declarat Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz.

Actualul contract a fost prelungit în decembrie 2020 și este valabil până la sfârșitul anului 2021. Concernul rus Gazprom este principalul furnizor de gaze în Moldova. Țara cumpără combustibil albastru de la Gazprom în baza acordului semnat în 2008 și prelungit cu regularitate. Potrivit evaluărilor experților, țara noastră primește anual aproximativ 3 miliarde de metri cubi de gaz rusesc. 

Potrivit fostului prim-ministru al Republicii Moldova Ion Chicu, prețul estimat în primul trimestru al acestui an a fost de aproximativ 120-122 dolari pentru o mie de metri cubi de gaz, în timp ce gazul european costa în jur de 200 de dolari pentru o mie de de metri cubi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0