Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Diferențele de tarife la electricitate și gaz, compensate: Pentru cine

© Sputnik / Miroslav RotariСчета за коммунальные услуги
Счета за коммунальные услуги - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Abonare
Mai multe localități din Dupăsari, Căușeni și Anenii noi vor primi compensații pentru diferențele de tarife la energia electrică și la gazele naturale.

CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Mai multe localități din raionele de est ale Moldovei Noi vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în această săptămână de deputații moldoveni.

Молдавская ГРЭС - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Votat! Statul va plăti în locul cetățenilor consumul de curent pentru două luni

Este vorba mai exact de modificarea proiectului de lege privind modificarea și completarea Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de populația unor localități din raioanele Dubăsari și Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi. Potrivit proiectului, de compensare vor beneficia locuitorii din Chircăiești, Valea Verde, Plopi Știubei, Leuntea și Grădinița din raionul Căușeni, precum și Gura Bîcului, Hîrbovăt, Calfa, Roșcani, Delacău, Puhăceni, Șerpeni, Speia și Telița din raionul Anenii Noi.

De asemenea, prin proiectul de lege se propune revizuirea volumului de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost revizuit timp de aproape doi ani.

De menționat că până în prezent, de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale au beneficiat locuitorii satelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pîrîta - raionul Dubăsari, satului Copanca - raionul Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0