Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost procurate opt ambulanțe noi: Unde au fost distribuite acestea

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției SocialeOpt ambulanțe de tip C au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale
Opt ambulanțe de tip C au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Ministerul Sănătății anunță că au fost procurate opt ambulanțe de tip C, adică de terapie intensivă. Astfel, două dintre ele sunt pentru transportarea copiilor în stare gravă, iar șase sunt pentru adulți. 

CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Cele opt ambulanțe noi au fost distribuite serviciului AVIASAN din subordinea Institutului de Medicină Urgentă. Autosanitarele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Ambulanțe - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2020
Societate
În țară au ajuns ambulanțe noi: Câte vor mai fi procurate

Potrivit Ministerului Sănătății, autospecialele sunt destinate pentru intervenții medicale de urgență și pentru transportarea unui pacient aflat în stare critică. Ambulanțele sunt dotate cu echipamente, dispozitive medicale și medicamente de terapie intensivă.

Totodată, autosanitarele neonatale sunt echipate cu dispozitive de respirație artificială/ventilator, incubator pentru nou-născut, iar cele pentru adulți: defribilator, electrocardiografe, pompe de perfuzie și infuzie, glucometre, umidificatoare, tonometre, aspiratoare, precum și butelii de oxigen pentru asigurarea cu oxigen a pacienților.

„Serviciul Aviasan este un serviciu de o importanță majoră pentru sistemul medical deoarece asigură asistența medicală consultativă de urgență, de diagnostic și tratament, inclusiv realizarea intervențiilor chirurgicale, în regim non-stop, pentru pacienții în stare critică, din toată țara. Suntem extrem de recunoscători pentru această achiziție, care ne va ajuta să salvăm câte mai multe vieți ”, a subliniat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu.

Conform datelor oficiale, anual, în jur de trei mii de pacienți în stare gravă sunt transportați către instituțiile spitalicești. Potrivit Ministerului Sănătății, cele opt ambulanțe au costat în jur de un milion de euro, bani împrumutați de la Banca Mondială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0