Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În țară au ajuns ambulanțe noi: Câte vor mai fi procurate

© Sputnik / Anatolii KiriakAmbulanțe
Ambulanțe - Sputnik Moldova
Abonare
44 de ambulanțe dintre cele 168, pe care autoritățile urmau să le cumpere încă anul trecut, au ajuns în Republica Moldova și urmează să fie distribuite instituțiilor medicale din țară. 

CHIȘINĂU 23 dec - Sputnik. Primul lot format din 44 de ambulanțede de tip B și C procurate din Turcia a ajuns în Republica Moldova. Ministerul Sănătății anunță că ele urmează să fie atribuite Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, iar acesta, la rândul său, le va distribui la subsațiile care au nevoie de noile autospeciale.

Accident cu implicarea unei ambulanțe în Capitală - Sputnik Moldova
Accidente
Accident cu implicarea unei ambulanțe în Capitală – Video

Valoarea totală a primului lot este de peste două milioane de euro. În următoarea perioadă urmează să fie livrate în țara noastră și celelalte ambulanțe. 

Amintim că în luna august Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a prezentat primele două ambulanțe din acest lot, una dotată cu echipament pentru terapie intensivă şi alta obişnuită.

Din totalul de 168 de ambulanțe, 35 vor fi de tip C, adică dotate cu aparate pentru monitorizarea pacienţilor în stare critică, iar celelalte 133 vor fi de tip B, pentru acordarea primului ajutor medical.

În Republica Moldova sunt peste 400 de ambulanțe, dintre care aproape 80 la sută au termenul de exploatare depăşit. Amintim că parcul de ambulanțe din țară a fost înnoit ultima dată în anul 2018, atunci când au fost procurate peste o sută de autospeciale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0