Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasada Rusiei în Moldova: Memorialul din Vulcănești a fost restaurat

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada Federatiei Ruse în Moldova
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Ambasada Rusiei a relatat despre reacția promptă a autorităților locale la actul de profanare a monumentului eroilor Marelui Război pentru apărarea Patriei: autorii au fost identificați imediat, iar monumentul a fost restaurat.

Вандализм в Вулканештах - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
„Vandalism și dezonoare”: Memorialul Gloriei Militare din Vulcănești a fost profanat
CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Monumentul din cadrul Memorialului Gloriei Militare din Vulcănești a fost restaurat, a relatat Ambasada Rusiei în Moldova.

Serviciul diplomatic a salutat reacția promptă a administrației locale a orașului Vulcănești și a Comitetului Național de Coordonare "Victoria" la incidentul cu profanarea monumentului soldaților sovietici.

"Datorită eforturilor concertate, făptașii au fost identificați, iar monumentul a fost readus la forma inițială. Profanarea mormintelor și monumentelor militare nu este doar blasfemie, ci și o infracțiune penal[ în Federația Rusă", a declarat misiunea diplomatică rusă într-un comunicat de presă.

Reamintim că presa a scris joi dimineața despre profanarea monumentului soldaților sovietici din Vulcănești. La memorialul gloriei militare, unul dintre monumente a fost deteriorat: Steaua focului  veșnic a fost spartă și aruncată la 100 de metri de la complex.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0