Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Vandalism și dezonoare”: Memorialul Gloriei Militare din Vulcănești a fost profanat

© Photo : Facebook / Вадим ШиникВандализм в Вулканештах
Вандализм в Вулканештах - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Abonare
Memorialul eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei din orașul Vulcănești a fost profanat de persoane necunoscute.

COMRAT, 27 mai - Sputnik, Maxim Topal. Incidentul a avut loc cu o seară înainte, a declarat pentru Sputnik șeful organizației teritoriale a uniunii internaționale „Moștenitorii Victoriei” Vadim Șînik.

"În această dimineață, un necunoscut m-a sunat și mi-a spus că monumentul a fost profanat. Când m-am dus la locul respectiv, am văzut că Steaua Flăcării Eterne a fost scoasă și deteriorată. A fost mutată și lăsată pe dale la 100 de metri de complex”, a spus Vadim Șînik.

Activistul presupune că complexul memorial „Gloria eroilor” ar fi putut fi profanat de un grup de tineri care se distrau. 

© Photo : Facebook / Вадим ШиникMemorialul Gloriei Militare din Vulcănești a fost profanat
„Vandalism și dezonoare”: Memorialul Gloriei Militare din Vulcănești a fost profanat - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Memorialul Gloriei Militare din Vulcănești a fost profanat

"Cred că aceștia sunt tineri. Companiile de tineri se odihnesc deseori acolo seara. Le-am făcut în mod repetat remarci. Aceasta este vandalism și dezonoare. Trebuie să onorăm această amintire și să ne amintim că milioane de oameni și-au dat viața pentru pace pe pământul nostru ", a spus Vadim Șînik.

Poliția a fost chemată la fața locului. Oamenii legii vor trebui să afle circumstanțele incidentului și să-i pedepsească pe cei vinovați.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0