Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Familii din Moldova și Rusia - participante la un proiect inedit: Detalii

© Photo : Facebook / Andrei EșanuAndrei Eșanu
Andrei Eșanu - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Federaţia Familiilor din Rusia în colaborare cu colegii din Republica Moldova au organziat o serie de activități utile pentru mai multe cupluri. Detalii despre aceste evenimente am aflat de la medicul și președintele Federației din Moldova, Andrei Eșanu.
Familii din Moldova și Rusia - participantele unui proiect inedit: Detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul Andrei Eșanu a precizat că în cadrul webinarilor online organizate de către Federația Familiilor din Rusia și Moldova au fost abordate trei teme cu referire la relaţiile de familie, importanţa dezvoltării abilităţilor de comunicare şi prevenirea violenţei domestice.

Evenimentele au fost organizate în contextul în care în perioada pandemiei au fost scoase la iveală problemele cuplurilor, iar numărul cazurilor de violență domestică a crescut semnificativ.

"Sunt mai multe studii care arată că în timpul pandemiei a crescut rata violenței în familie cu 15-20 la sută. Cei care nu au știut cum să facă față stresului, au reacționat prin violență. Din acest motiv organizarea unor asemenea webinare este esențială pentru a ajuta familiile să depășească perioada de criză și să soluționeze conflictele într-un mod pașnic", a declarat Andrei Eșanu.

Mai mult, Federația Familiilor din țara noastră a realizat un sondaj la care au participat 200 familii. Astfel, s-a constatat că motivele esențiale ale conflictelor în cuplu au vizat dificultățile financiare, fiind generate de lipsa abilităților de comunicare. Un studiu asemănător a fost realizat și în Federația Rusă, la care au fost intervievate aproximativ o mie de familii.

În cadrul webinarilor au participat zeci de familii din Rusia și Moldova, fiind moderate de către doi experți ruși și un expert din țara noastră.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0