Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția a găsit mii de cartele SIM și carduri bancare: Cum erau folosite

© Pixabay / TheDigitalWayCarduri de credit
Carduri de credit - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Abonare
Un bărbat de 28 de ani este cercetat penal pentru că ar fi complice în schema de sustragere a banilor de pe cardurile moldovenilor. 

Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2021
Fraude cu carduri bancare: Cum să vă protejați de escroci
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Un cetățean străin, care domiciliază pe teritoriul Republicii Moldova, este suspectat că oferea ilegal servicii contra plată de activare a conturilor anonime de pe diverse aplicații sau platforme care solicită activarea contului doar cu numărul de telefon.

Potrivit oamenilor legii, suspectul crea conturi anonime de la distanță ce erau utilizate în scopul de a suna persoanele din numele băncilor, de a spăla banii prin intermediul portmoneelor electronice create online, dar și la săvârșirea altor tipuri de fraude la nivel național și internațional.

Ofițerii au mers la suspect acasă și în oficiile acestuia, unde au efectuat percheziții. Acolo, au fost găsite și ridicate 4 765 de cartele SIM a diferitor operatori de telefonie mobilă, inclusiv din străinătate, cinci modeme, telefoane movile, carduri bancare, dar și dispozitive de stocare a informației. 

Poliția a menționat că începând cu anul trecut și până în prezent a crescut numărul infracțiunilor de sustragere a banilor de pe cardurile persoanelor. 

Oamenii legii au precizat că suspectul este cercetat la libertate și dacă va fi găsit vinovat, el riscă șase ani de închisoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0