Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВстреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Abonare
Politico a numit câteva locuri posibile unde ar putea avea loc întâlnirea dintre președinții Rusiei și SUA.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Foști oficiali americani nu exclud că întâlnirea dintre președinții Rusiei și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, ar putea să aibă loc la Praga. De asemenea, ei admit și astfel de opțiuni precum Islanda, Slovenia sau Azerbaidjan, informează publicația Politico.

Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Cât de probabilă este o întâlnire între Putin și Biden – ce spune Kremlinul

În aprilie, primul viceprim-ministrul Republicii Cehe, Jan Hamáček, care la acea vreme executa și atribuțiile de serviciu ale ministrului de Externe al țării, a declarat că le-a solicitat ambasadorilor țării de la Moscova și Washington să propună organizarea unui summit ruso-american la Praga. El a anunțat acest lucru cu câteva zile înainte de declanșarea scandalului diplomatic legat de exploziile de la Vrbětice.

În 1986, la Reykjavík, a avut loc o întâlnire între președintele SUA, Ronald Reagan, și secretarul general al Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov. Anterior, Ministerul islandez de Externe a declarat pentru agenția RIA Novosti că Islanda nu a primit oferte de organizare a unei întâlniri între Putin și Biden, dar este pregătită să sprijine inițiativele menite să reducă tensiunile.

De ce să se întâlnească cu Biden>>>

În 2001, Slovenia a devenit locul primelor negocieri între Putin și președintele SUA de atunci – George W. Bush.

Anterior, Casa Albă a anunțat că Biden i-a propus liderului rus o întrevedere la nivel înalt în această vară, într-una dintre țările europene, pentru a discuta problemele acumulate în relațiile bilaterale. Marți, Biden a declarat că speră să se întâlnească cu Putin în iunie.

Praga a acuzat serviciile secrete ruse de implicare în explozia de la depozitul de arme din Vrbětice, din 2014, și a expulzat din țară 18 diplomați. Ca răspuns, Moscova a declarat 20 de angajați ai misiunii diplomatice cehe persona non grata, afirmând că acuzațiile de implicare în producerea exploziei sunt absurde, nefondate, false și revoltătoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0