Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert, despre un nou val de COVID-19: Când scăpăm de virus?

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Abonare
Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus scade vizibil. Putem afirma că am scăpat de acest virus sau ne putem aștepta la cel de-al patrulea val de COVID-19? Iată ce spun experții.
Expert, despre un nou val de COVID – Când scăpăm de virus?

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc a precizat că infecția COVID-19 nu a dispărut, iar populația nu a scăpat deocamdată de acest virus nemilos. Numărul mic de infectări este cauzat de faptul că mulți oameni au trecut prin trista experiență a COVID-ului și au anticorpi. Pe de altă parte, și procesul de vaccinare are un cuvânt de spus. 

"Nu scăpăm de COVID încă. Odată ce a intrat în rândul populației, acest virus va exista. Trebuie să ne învățăm să trăim cu el și să respectăm în continuare măsurile de protecție", a remarcat Ala Tocarciuc.

Mai mult, expertul susține că virusul continuă să sufere mutații, iar odată cu relaxarea restricțiilor de circulație COVID-19 migrează împreună cu oamenii.

Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Au fost lansate punctele mobile de imunizare - Foto
"Sunt trei variante ale mutației indiene recunoscute în Marea Britanie, care deja fac ravagii. Dacă să ne amintim de tulpina britanică care a apărut în septembrie, aceasta a ajuns la noi în trei luni de zile. Acum tulpina indiană este în 44 de țări, iar restricțiile de circulație se ridică și atunci viteza poate fi de o lună și jumătate ca să ajungă în Moldova", a subliniat interlocutoarea.

Ala Tocarciuc susține că unica soluție pentru a preveni infectarea cu COVID-19 este vaccinarea în masă. Doar prin imunizare oamenii vor fi protejați de forma severă a virsului, susține expertul. 

"Să iradicăm virusul totalmente nu avem instrumente, dar putem proteja oamenii prin instrumente specifice – vaccinarea. Dacă ne imunizăm, suntem protejați de forma gravă, dar nu și protejați de întâlnirea cu virusul", a conchis expertul.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 254 814. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 6 084 de oameni. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0