Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Doi tineri urmau să câștige 1,2 milioane de lei - Ce afacere au pus la cale

© Sputnik / Miroslav Rotarireținere
reținere - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Abonare
Oamenii legii au destructurat o nouă rețea de trafic de droguri. Substanțele interzise erau aduse prin contrabandă din Ucraina și vândute în țară prin aplicația Telegram.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Potrivit poliției, schema de comercializare a drogurilor sintetice prin intermediul magazinelor online era pusă la cale de un tânăr de 26 ani și o fată de 27 ani.

© Photo : Facebook / Poliția Republicii MoldovaO nouă rețea de trafic de droguri, destructurată de polițiști și procurori
Video: Doi tineri urmau să câștige 1,2 milioane de lei - Ce afacere au pus la cale - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
O nouă rețea de trafic de droguri, destructurată de polițiști și procurori

Oamenii legii au stabilit că cei doi transportau drogurile din Ucraina în Republica Moldova, cu autobuzele de cursă și le camuflau în cutiile cu obiecte de uz casnic. Unul dintre suspecți, la fiecare operațiune, era în calitate de pasager pentru a supraveghea coletul la trecerea frontierei de stat. 

În cazul în care drogurile erau depistate, pasagerul informa curierul să nu vină să ridice pachetul ca să nu fie reținut de poliție. Indivizi promovau substanțele interzise prin aplicația Telegram. Utilizatorii primeau mesaje despre cum le pot cumpăra de la operator.

Suspecții  au fost reținuți după ce au transportat drogurile și se aflau la domiciliul lor temporar din municipiului Chișinău. Aceștia se pregăteau să transmită substanțele către dealeri.

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Un avocat stagiar, pe banca acuzaților: Este învinuit de contrabandă cu droguri
În cadrul perchezițiilor, forțele de ordine au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP, cu masa totală de peste 2 kg, pachețele care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, telefoane mobile, cartele SIM, calculatoare și cântare electronice. 

Valoarea drogurilor ridicate ajunge la 1,2 milioane de lei. Un gram de PVP era vândut cu 600 de lei.

Totodată, au fost găsite mai multe pliculețe cu droguri, ascunse în locuri special amenajate pe teritoriul Chișinăului și care urmau să fie vândute. 

Dacă li se va demonstra vinovăția, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0