Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avocat stagiar, pe banca acuzaților: Este învinuit de contrabandă cu droguri

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Un avocat stagiar și complicele acestuia riscă ani grei de pușcărie pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik Un avocat stagiar și complicele acestuia vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău anunță că dosarul în care sunt vizați cei doi a fost finalizat și trimis în judecată. 

Aceștia acționau în baza unui plan criminal prestabilit, care le permitea să-și camufleze acțiunile astfel încât să-i ducă pe oamenii legii în eroare. În lunile martie – decembrie 2020, fiind responsabil de procurarea online a drogurilor din Olanda, avocatul stagiar a indicat în comandă date neveridice despre identitatea destinatarului.

Министр обороны РМ Виктор Гайчук - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Republica Moldova
Gaiciuc: În Moldova nu va izbucni un nou conflict

Ulterior, fiind informat de complice despre sosirea mărfii, acesta s-a prezentat la poștă pentru a ridica coletul, în baza unui mandat fictiv de avocat stagiar, înregistrat pe numele unei persoane inexistente. Individul a fost reținut în flagrant delict, iar în interiorul coletului a fost depistată o cantitate de 6,05 grame de substanță psihotropă. 

Cei doi sunt bănuiți de "circulația ilegală a drogurilor fără scop de înstrăinare", "tentativă de contrabandă cu droguri" și "confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false".

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 18 ani de închisoare.

Conducerea Uniunii Avocaților a fost sesizată de procuratura Capitalei în legătură cu încălcările admise în activitatea avocatului stagiar și a conducătorului acestuia în scopul intervenirii potrivit competențelor și neadmiterii pe viitor a unor astfel de abateri de la lege.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0