Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Democrații au fost înregistrați oficial în cursa electorală

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Abonare
Membrii Comisiei Electorale Centrale au înregistrat Partidul Democrat din Moldova în cursa electorală pentru anticipatele din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova a depus actele la Comisia Electorală Centrală în data de 20 mai, pentru înregistrarea în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Politică
Încă un partid a fost înregistrat în cursa pentru alegeri parlamentare
Primii candidați la funcția de deputat din lista PDM sunt Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Monica Babuc, Ghenadie Buza, Mihai Olărescu, Nicolae Ciubuc, Svetlana Rotundu, Ion Leucă, Valentina Rotaru
Natalia Roşca, Mihai Popa, Igor Vremea, Viorel Babii, Nicolae Gorban, Serghei Rapcea, Ghenadie Muntean
Marina Novac, Tamara Verejan, Ana Aramă și Cecilia Graur. 

Marți, CEC a înregistrat, în cadrul ședinței, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” în calitate de concurent electoral. Până acum, au fost înregistrați opt concurenți electorali pentru scrutinul din 11 iulie.

În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit regulamentului, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a oferi un răspuns solicitanților. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0