Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Voronin a împlinit 80 de ani: Ce i-a urat Igor Dodon

© Sputnik / Ruslan Sсhalapuda / Accesați arhiva multimediaВладимир Воронин
Владимир Воронин - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin împlinește astăzi vârsta de 80 de ani. Iată ce i-a urat cu acest prilej Igor Dodon.

​​CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Vladimir Voronin împlinește astăzi 80 de ani. Cu această ocazie, liderul socialiștilor din Republica Moldova i-a adresat fostului președinte al țării un mesaj de felicitare. Într-o postare pe canalul său de telegram, Dodon spune că împreună cu Voronin au trecut prin bune și rele și îl consideră cel mai eficient șef de stat. 

Заседание нового парламента Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Politică
Voronin: Moldova este în pericol, vor să acapareze cernoziomurile noastre

„Astăzi își sărbătorește ziua de naștere o personalitate remarcabilă a țării noastre, cel mai eficient șef de stat, cel mai autentic reformator al vieții sociale, politicianul cu o largă viziune patriotică și cu un caracter de oțel, Vladimir Voronin. Ne cunoaștem personal, am trecut prin diferite vremuri și situații, și cu bune, și cu rele, dar de fiecare dată, cu fiecare an, respectul meu pentru dumnealui doar a sporit. Și eram sigur că odată și odată soarta ne va apropia din nou. Și sunt mândru că la această aniversare jubiliară a dumnealui, cea de 80 de ani, îi pot strânge călduros mâna, îi pot transmite cele mai sincere felicitări și putem privi ambii în aceeași direcție, cu noi planuri și noi perspective pentru Moldova”, scrie Igor Dodon.

Vladimir Voronin s-a născut pe 25 mai 1941, în localitatea Corjova, Județul Dubăsari, Guvernământul Transnistriei, Regatul României. A fondat și condus Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2009. În perioada 2001 - 2009 a fost președinte al Republicii Moldova timp de 8 ani.

Recent, Partidul Comuniștilor în fruntea căruia se află Voronin a format bloc comun cu Partidul Socialiștilor condus de Dodon pentru a participa împreună la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0