Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin: Moldova este în pericol, vor să acapareze cernoziomurile noastre

© Sputnik / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaЗаседание нового парламента Молдавии
Заседание нового парламента Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Abonare
Comuniștii s-au unit cu socialiștii ca să salveze Moldova, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, joi seara, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Vladimir Voronin spune că nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că socialiștii și comuniștii s-au unit pentru a participa la alegeri în cazul unui bloc electoral.  

Maia Sandu și Wendy Morton - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Banii lui Filat sau adevăratul motiv din care Morton a venit la Sandu
"Nu e nimic senzațional în asta (Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor - n.n.). Și noi conștientizăm, și socialiștii, spre satisfacția noastră, conștientizează că există pericolul ca țară să piardă suveranitatea, independența, neutralitatea, noi putem să dispărem de pe harța lumii ca Republica Moldova. Toți privesc lacom la cernoziomurile noastre, toți le doresc să le ia, nu contează prin ce formă, privatizări și altele. În acest condiții, noi am lăsat la o parte tot ce ne diviza, pretențiile noastre pe care le-am avut față de socialiști, față de Dodon. Dumnezeu cu ei! am renunțat la toate acestea. Trebuie să salvăm țara, trebuie să salvăm poporul , trebuie să salvăm Moldova!", a declarat Vladimir Voronin.

În același context, Voronin a lăsat să se înțeleagă că venirea la putere a adversarilor politici ai PSRM și PCRM comportă riscul ca străinii să acapareze pământurile bogate ale Republicii Moldova.

Игорь Додон и Владимир Воронин - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Societate
Pacea de după război: Cum se vor împăca Voronin și Dodon după ce s-au acuzat reciproc
"Acum mulți spun: dar nu mai vine nimeni aici, la sărăcia noastră, dar nu vin ei la sărăcie, ei vin să acapareze pământul nostru. Unica bogăție care a rămas în Moldova este pământul, cernoziomul, cernoziomurile nostru care au cea mai mare bonitate din lume", a declarat Voronin.       

Amintim că joi Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al blocului. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot. Pentru înregistrarea blocului au fost 7 voturi ale membrilor CEC, iar 1 vot - împotrivă.

De precizat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au convenit și au semnat crearea blocului electoral pe 12 mai.

Amintim că din data de 14 mai, candidații electorali pot depune documentele pentru înregistrarea în cursa electorală în calitate de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0