Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Peste patru mii cetățeni imunizați împotriva COVID-19 în doar trei zile

© Sputnik / OsmatescoEmil Ceban
Emil Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Abonare
Peste patru mii de cetățeni s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”. Detalii am aflat de la profesorul universitar, doctorul habilitat în științe medicale și rectorul USMF, Emil Ceban.
Peste patru mii cetățeni imunizați împotriva COVID-19 în doar trei zile

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", rectorul de la Universitatea de Medicină din Capitală Emil Ceban a precizat că 4068 de cetățeni moldoveni au fost imunizați în cadrul maratonului universitar „De la student la student”, care a durat trei zile. Dintre aceștia aproximativ 1500 au fost studenți, 400 - cadre didactice, 368 - cadre medicale, iar restul au fost cetățenii doritori de a se vaccina.

Organizatorii au oferit posibilitatea de a alege între trei tipuri de vaccin precum Phizer, AstraZeneca și Sinopharm.

Alexei Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Certificatul de vaccinare anti-COVID din Moldova: VA FI sau NU recunoscut în alte state

"Pe parcursul celor 54 de ore de maraton au fost utilizate 2500 de doze de vaccin Pfizer, 1188 doze de ser AstraZeneca și 380 doze de Sinopharm. Oamenii au putut să se vaccineze non-stop. A fost implciat un număr impunător de personal în jur de 400 de studenți, rezidenți și peste 100 de cadre didactice", a subliniat Emil Ceban.

Maratonul universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”, care a durat trei zile, a fost organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" și Asociația Studenților şi Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Consiliului Rectorilor din Moldova.

Maratonul va continua prin rapel, iar cetățenii implicați vor fi asigurați și cu cea de-a doua doză de vaccin.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0