Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Importanța odihnei pentru o viață sănătoasă: Sfaturile psihologului

© Sputnik / Rodion ProcaZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Abonare
În anul pandemic, am înregistrat o scădere de 4,3 ori a numărului de călătorii în scop de odihnă, comparativ cu anul 2019. Cum a influențat această situație starea psihologică și emoțională a oamenilor, am aflat de la psihologul Zinaida Gribincea.
Importanța odihnei pentru o viață sănătoasă: Sfaturile psihologului

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Zinaida Gribincea a precizat că deși în anul pandmeic majoritatea moldovenilor nu au avut posiblitatea să călătorească, fie din cauza restricțiilor sau din alte motive, aceștia au avut posibilitatea de a se odihni în sânul familiei. Ba mai mult, pentru unii călătoriile pot fi și un stres.

заброшенный завод - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Ipocrizia guvernanților de la Chișinău: ruinarea economiei dată drept mare succes
Anul pandemic a ținut majoritatea populației în case, însă pentru fiecare odihna poate fi diferită. Practicarea unui hobby, plimbările în aer liber, somnul, exercițiile fizice – toate acestea aduc plăcere într-o oarecare măsură. Desigur că pentru unii, varianta ideală este să plece peste hotare pentru a scăpa de rutina zilnică, însă 2020 a fost un an în care a trebuit să ne conformăm cerințelor", a precizat psihologul.

Mai mult, Zinaida Gribincea susține că cei care adoră călătoriile trăiesc adevărate sentimente de fericire, corelate cu amintirile și emoțiile pe care le-au avut. Odihna activă este asociată cu longivitatea, iar experiențele îmbunătățesc calitatea vieții.

Potrivit unui studiu publicat recent, în Republica Moldova, 2/3 dintre moldoveni nu au mers niciodată la odihnă. Alții 32,4% au fost cel puțin o dată în ultimii cinci ani. Dintre aceștia, 15% au mers o dată în an, 12% - o dată la câțiva ani, iar 5% - de 2-3 ori pe an.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0