Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Grâul ar putea rămâne blocat în țară dacă nu se rezolvă problemele la CFM

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Abonare
Republica Moldova s-ar putea pomeni în impas la toamnă dacă autoritățile nu vor rezolva problemele apărute la Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova". Asta a declarat Dodon, potrivit căruia, grâul ar putea rămâne blocat în țară.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Fostul președinte al țării Igor Dodon a fost rugat să comenteze situația de la Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova", așa cum la conducere a venit Oleg Tofilat, ales director de către consiliul de administrație în urma unui concurs. Despre asta el a vorbit în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

CFM - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Societate
Calea Ferată din Moldova are un nou director: Cine este șeful
"Au strigat în gura mare că managementul la CFM este prost, iată să demonstreze că sunt mai buni", a spus Dodon.

Liderul PSRM a mai spus că Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" a fost distrusă în ultimii 10 ani și au fost furați peste un miliard de lei din bugetul companiei. Anul trecut, situația s-a înrăutățit și mai mult după ce s-a micșorat numărul de deplasări.

Dodon a amintit că socialiștii au venit cu soluții pentru a fi redresată situația la CFM, prin proiectul de lege care prevedea să fie alocate 300 de milioane de lei în acest sens, însă nu a fost susținut. 

"Acum trebuie de identificate 30 de milioane de lei, chiar și din Fondul de Rezervă, pentru a achita salariile angajaților CFM pentru câteva luni măcar. Sunt blocate câteva noduri feroviare și dacă nu vom soluționa problema, atunci se va opri exportul și importul și nu vom mai putea recupera pagubele. Mai mult, vine recolta de grâu și nu vom avea cu ce transporta producția. De asta am rugat deputații PSRM să-i ceară Guvernului să soluționeze problema, să găsească bani și să salveze situația", a declarat Igor Dodon.

În data de 24 mai, CFM a anunțat că în rezultatul desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", Consiliul de administrație l-a desemnat învingător pe Oleg Tofilat.

S-a întâmplat după ce fostul directorul interimar Adrian Onceanu a fost demis, la solicitarea Consiliului Suprem de Securitate. Reprezentanții comisiei parlamentare speciale care a analizat situația de la CFM au anunțat că întreprinderea a ajuns într-o stare deplorabilă, iar de vină este managementul defectuos care a fost aplicat în ultimii ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0