Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Calea Ferată din Moldova are un nou director: Cine este șeful

© Photo : Игорь ЛуговойCFM
CFM - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" are acum un nou director. Oleg Tofilat a fost ales noul șef al întreprinderii de către consiliul de administrație în urma unui concurs. 

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. CFM anunță că în rezultatul desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", Consiliul de administrație l-a desemnat învingător pe Oleg Tofilat.

Tofilat are 44 de ani, anterior a ocupat timp de doi ani funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, iar cinci ani a fost director la compania "Air Moldova".

 

Pentru funcția de director al CFM au luptat șapte candidați. 

Железная дорога Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Societate
CFM este în căutarea unui nou director: Cine sunt pretendenții la acest fotoliu

Amintim că fostul șef al CFM a fost demis după ce în data de 27 aprilie membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au convocat în ședință și au decis ca Guvernul să suspende contractele de muncă ale administrației CFM, în special al directorului interimar Adrian Onceanu. 

Reprezentanții comisiei parlamentare speciale care a analizat situația de la CFM susțin că întreprinderea a ajuns într-o stare deplorabilă, iar de vină este managementul defectuos care a fost aplicat în ultimii ani.

Comisia a precizat că în decurs de zece ani din cadrul CFM au fost delapidate cel puțin 1,5 miliarde de lei, dar suma reală care a fost furată ar fi de fapt mult mai mare decât ceea ce au reușit să afle reprezentanții comisiei de anchetă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0