Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Câte doze și ce tipuri de vaccin au fost administrate în Republica Moldova

© Sputnik / OsmatescoNina Revenco
Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", membrul campaniei de vaccinare din Republica Moldova Ninel Revenco a făcut câteva prezicări cu privire la numărul moldovenilor vaccinați împotriva COVID-19. Iată care tipuri de vaccin au fost cel mai frecvent administrate.
Câte doze și ce tipuri de vaccin au fost administrate în Republica Moldova

Cele mai multe vaccinuri administrate până în prezent în țara noastră au fost AstraZeneca. Până în prezent 208 mii de persoane s-au vaccinat cu acest tip de vaccin.  Astfel, prima doză au primit 182 077 persoane, iar cea de-a doua 26 411 moldoveni.

"Cu referire la vaccinul Phizer, în total au fost administrate 27 035 de doze de vaccin, iar vaccinul Sputnik – 53 900 de doze. Acești indicatori arată că oamenii doresc să se vaccineze, însă au diverse preferințe. În opinia mea, vaccinarea este un colac de salvare și trebuie să ne folosim de ceea ce ni se oferă astăzi", a precizat Ninel Revenco.

Specialistul a menționat că în viitorul apropiat Republica Moldova va mai recepționa și alte doze de vaccin împotriva COVID-19. Deși numărul de infectări a scăzut semnificativ, Ninel Revenco a îndemnat populația să nu se relaxeze și să se folosează de oporunitatea de a se vaccina, întrucât informațiile false despre vaccin frânzează procesul de imunizare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0