Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Important pentru gravide: Afectează sau nu sarcina vaccinul împotriva COVID-19

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vaccinurile împotriva COVID-19 nu afectează gravida sau fătul, deoarece nu conțin virusuri vii. Asta susțin specialiștii în domeniul sănătății, care au venit cu explicații.

Potrivit specialiștilor, au fost analizate peste 94 de mii de femei însărcinate care s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Rezultatele au arătat că imunizarea nu au avut efecte negative asupra sarcinii sau asupra fătului. 

Alexei Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Certificatul de vaccinare anti-COVID din Moldova: VA FI sau NU recunoscut în alte state
"Gravidele au făcut anticorpi pentru a se proteja, iar la nou-născut s-a colectat sângele pentru aprecierea anticorpilor și acest copil deja avea anticorpi contra COVID-19. Niciun vaccin care este împotriva COVID-19, la momentul actual nu conține virus viu. Din acest considerent, nu vă puteți infecta sau îmbolnăvi de coronavirus", explică specialiștii.

Medicii mai spun că gravidele ar trebui să se imunizeze după 34 de săptămâni, iar astfel vor primi ambele doze de vaccin și se vor putea proteja de infectarea cu coronavirus atât pe ele, cât și pe micuții lor. Au voie să se vaccineze și femeile care alăptează.

"Prin laptele matern, anticorpii pot ajunge la copil. Acel mit precum că prin laptele matern se transmite virusul COVID-19 nu are niciun argument și nu are dovadă științifică, mai ales că ultimele studii au arătat că coronavirusul se transmite pe cale aeriană", mai spun specialiștii din domeniul sănătății. 

Recent, Parlamentul European și statele UE au ajuns la un acord asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19, menit să faciliteze călătoriile în interiorul blocului comunitar în condiţii de pandemie. Documentul denumit "certificat verde digital" european trebuie să ateste că titularul său a fost vaccinat anti-COVID-19 sau are un test negativ recent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0