Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de percheziții efectuate de oamenii legii: Ce au descoperit ofițerii

© Photo : Ministerul Afacerilor InterneReținere
Reținere - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
Oamenii legii au efectuat 14 percheziții și au reținut cinci membri ai unui grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor sintetice prin intermediul magazinelor online. 

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Cinci tineri cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani au fost reținuți în urma efectuării a 14 percheziții. Potrivit poliției, suspecții aveau misiunea de curier, operator și organizator în activitatea ilicită a grupului specializat în comercializarea drogurilor.

Oamenii legii susțin că investigațiile au durat două luni de zile, timp în care ofițerii au stabilit că membrii grupării aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Societate
Percheziții la fisc: Un inspector principal a fost reținut

„Liderii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, astfel, utilizatorii  aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 10 000 de lei din realizarea drogurilor”, se menționează în comunicatul de presă al IGP. 

Totodată, ofițerii au stabilit că organizatorii rețelei racolau persoane pentru a îndeplini funcția de curier, astfel ca acestea să plaseze drogurile în ascunzișuri. Potrivit poliției, substanțele narcotice erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu locația unde pot fi găsite drogurile erau transmise prin aplicația telegram operatorului. 

Astfel, în cadrul celor 14 percheziții efectuate, polițiștii au ridicat mai multe pungi cu droguri. Totodată, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe numele unor persoane terțe, peste trei mii de pungi care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor și cântare electronice. Potrivit oamenilor legii, valoarea drogurilor ridicate se ridică la 240 de mii de lei, iar un gram era vândut cu 600 de lei. 

Ofițerii au reușit să ridice mai multe pungi cu droguri care erau ascunse în diverse locuri din Capitală și urmau să ajungă la consumatori. Persoanele reținute riscă până la 15 ani de pușcărie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0