Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții la fisc: Un inspector principal a fost reținut

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Un inspector fiscal ar fi pretins mită în valoare de 50 de mii de lei de la un agent economic, pentru a nu-l sancționa în urma unui control. Funcționarul a fost reținut de ofițerii CNA.

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Potrivit CNA, un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat este bănuit că ar fi pretins mită de la administratorul unui SRL din Călăraşi, în urma unor verificări fiscale. Acesta i-ar fi promis agentului economic că nu indica în actul de control final unele încălcări depistate

Izolator  - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Societate
Un șomer este cercetat pentru trafic de influență: Ce ar fi comis acesta

”În cadrul acțiunilor de urmărire penală, la sediul Direcției generale administrare fiscală Centru a fost efectuată măsura specială de investigații – transmiterea banilor în sumă de 20 000 de lei, sub controlul CNA, ceea ce constituie o parte din cele 50 000 de lei, pretinse anterior”, informează CNA într-un comunicat.

Luni, 19 aprilie, ofițerii CNA au desfășurat percheziții la domiciliul, în biroul și în automobilul inspectorului fiscal. În urma perchezițiilor, funcționarul a fost reținut pentru 72 de ore și urmează să fie cercetat penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la zece ani de pușcărie, amendă penală și privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice pentru o anumită perioadă de timp. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0