Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația epidemică din școli și grădinițe: Câți copii sunt infectați cu noul virus

© Photo : Miroslav RotariElevi
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
Tot mai puțini elevi ajung ținta noului coronavirus. Timp de o săptămână, 33 de cazuri noi au fost înregistrate în rândul elevilor, iar zece clase au fost plasate în carantină. 

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Ultimele date ale Ministerului Educației arată că 30 de școli activează exclusiv online. Totodată, 66 de instituții activează cu participarea fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente.

Grădiniță  - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Societate
25 de grădinițe din Capitală își vor suspenda temporar activitatea

115 școli își desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar cele mai multe, adică 1 029 de instituții activează cu prezența fizică a tuturor elevilor. 

Ministerul Educației precizează că din cauza îmbolnăvirii a 33 de elevi, zece clase au fost plasate în carantină. Totodată, 31 de profesori au fost diagnosticați cu COVID-19, iar 29 se află în autoizolare. 

Datele mai artă că un student a fost confirmat pozitiv la noul virus, iar printre profesorii universitari nu s-a înregistrat niciun caz. 

Totodată, în Centrele de excelență și școlile profesionale au fost confirmați pozitiv patru elevi și doi profesori. Conform datelor, patru grădinițe și 24 de grupe de copii se află acum în carantină. Șapte micuți au fost diagnosticați cu COVID-19, iar 654 au fost plasați în autoizolare. La fel, virusul a fost depistat și 34 de educatori, iar 54 stau în carantină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0