Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

25 de grădinițe din Capitală își vor suspenda temporar activitatea

© Inquam Photos / George CalinGrădiniță
Grădiniță  - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
Primarul Capitalei anunță că 25 de grădinițe din cele 135 care sunt deschise în municipiul Chișinău își vor sista temporar activitatea începând cu data de 1 iunie.

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că a solicitat de la responsabili să le asigure copiilor locuri în alte grădinițe pe perioada suspendării temporare a activității grădinițelor pe care le frecventează.  

„Părinții care lucrează nu au posibilitatea să stea toată vara acasă cu micuții, de aceea trebuie să creăm condiții pentru copii și să nu perturbăm activitatea părinților. Consider că este nevoie de revăzut și graficul de activitate a grădinițelor”, a scris Ion Ceban. 

Viorica Negrei - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Un meniu nou în grădinițele publice din Chișinău - Ce conține acesta
Edilul-șef a precizat că în contextul reducerii numărului de infectări cu noul coronavirus în Capitală, programul de activitate a instituțiilor preșcolare ar trebui să fie deplin, de dimineață până seara, cu încadrarea tuturor copiilor.

Ceban consideră că activitatea grădinițelor pe perioada de vară trebuie să fie stabilită în așa mod încât să fie respectate drepturile atât a copiilor, cât și a părinților, și angajaților acestor instituții.

Din acest motiv, primarul a precizat că din numărul total de 135 de grădinițe din oraș se propune sistarea activității grădinițelor după cum urmează: 
- În perioada lunii iunie - 5 instituții
- În perioada lunii iulie – 20 instituții
- În perioada luni august - 0 instituții.

Potrivit lui Ion Ceban, motivele sistării temporare a activității instituțiilor preșcolare sunt demararea unor proiecte investiționale, reparații capitale și sistarea alimentației blocului alimentar pentru efectuarea unor lucrări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0