Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre deschiderea frontierelor UE cu certificate „covid”

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaÎntâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa
Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a comentat deschiderea frontierelor UE pe baza certificatelor „covid”, menționând că întroducerea acestora nu ar trebui să fie una discriminatorie.

BUCUREȘTI, 24 mai - Sputnik. Deschiderea frontierelor UE pe fondul introducerii diferitelor tipuri de certificate „covid” nu ar trebui să ducă la discriminare, este important să se țină seama de existența vaccinurilor „non-occidentale”, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Șantier de construcție - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
"Prețul" unui ucrainean în Europa, dar iată cât "costă" un moldovean
El a menționat că astăzi în Europa se propune utilizarea „certificatelor digitale verzi”. Acestea vor confirma fie faptul vaccinării, fie rezultatele negative ale testelor pentru coronavirus, fie prezența imunității din cauza unei boli anterioare. "Până în prezent, aceste planuri sunt axate, în primul rând, pe restabilirea fluxurilor turistice în UE", a spus ministrul.

Ministrul de externe a adăugat că se discută problema compatibilității certificatelor europene cu documente similare sau aplicații digitale utilizate în țări terțe.

"Există, de asemenea, o propunere din partea Comisiei Europene de a facilita intrarea în statele UE din țări terțe pentru persoanele vaccinate cu anticonvulsivante. În timp ce vorbim despre vaccinuri aprobate numai de către EMA sau OMS. Ultimul cuvânt din regulamentul de intrare a turiștii din țări terțe rămân în țările membre ale UE. Mulți dintre ei sunt extrem de interesați de reluarea turismului din Rusia ", a spus ministrul.

"La rândul nostru, reamintim colegilor noștri din UE că orice măsuri pe care le iau ar trebui să fie nediscriminatorii și să ia în considerare existența vaccinurilor anticovid de origine" non-occidentală ", a subliniat Lavrov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0