Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CFM este în căutarea unui nou director: Cine sunt pretendenții la acest fotoliu

© Sputnik / Miroslav RotariЖелезная дорога Молдовы
Железная дорога Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2021
Abonare
Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” este în căutarea unui nou director: șapte candidați au fost admiși la etapa a doua a concursului - interviul. 

CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Săptămâna trecută a avut loc etapa de preselecție a candidaților, iar șapte dintre pretendenți au fost admiși în cea de-a doua etapă a concursului pentru funcția vacantă. Consiliul de Administrație al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” anunță că pentru fotoliu de administrator al CFM luptă următorii candidați:

  1. Nicolae Barbăscumpă, care din 2018 până în prezent deține funcția de șef adjunct al Direcției Strategii și Relații Internaționale.
  2. Grigore Condurache, care din 2015 până în 2020, a deținut funcția de vicedirector general responsabil de activitatea comercială.
  3. Andrei Damaschin din 2017 până în 2019 a fost director „Moldovatransgaz” SRL, din orașul Drochia.
  4. Oleg Tofilat, care ocupă funcția de consilier al prim-ministrului în domeniul transporturilor și infrastructurii.
  5. Raisa Oboroc, din 2020 până în prezent, deține funcția de șef al Serviciului Juridic al CFM.
  6. Vladislav Fateev, din 2015 -2018, a fost reprezentant al Căilor Ferate din Ucraina în Republica Moldova și România
  7. Emil Fiodorov din 2016 ocupă funcția de șef de secție consumuri de energie electrică, termică și de alte resurse din cadrul Întreprinderii de Stat „CFM”.

Tren Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2021
Societate
Mai multe curse de tren au fost suspendate – angajații CFM își cer salariile
Amintim că fostul șef al CFM a fost demis după ce în data de 27 aprilie, membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au convocat în ședință și au decis ca Guvernul să suspende contractele de muncă cu administrația CFM, în special cu directorul interimar Adrian Onceanu. 

Reprezentanții Comisiei parlamentare speciale privind analiza situației economico-financiare a Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” susțin că întreprinderea a ajuns într-o stare deplorabilă, iar de vină este managementul defectuos care a fost aplicat în ultimii ani.

Comisia a precizat că în decurs de zece ani din cadrul CFM au fost delapidate cel puțin 1,5 miliarde de lei, dar suma reală care a fost furată ar fi de fapt mult mai mare decât ceea ce au reușit să afle reprezentanții comisiei de anchetă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0