„Dansurile Ursului și Dragonului”: SUA prevestesc probleme din cauza Rusiei și Chinei

© Sputnik / Aleksander Vilf / Accesați arhiva multimediaПредседатель КНР Си Цзиньпин и президент России Владимир Путин в официальной церемонии передачи правительством Китая двух больших панд Московскому зоопарку
Председатель КНР Си Цзиньпин и президент России Владимир Путин в официальной церемонии передачи правительством Китая двух больших панд Московскому зоопарку - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
„Ddansul dragonului chinezesc cu ursul rus” nu va permite Statelor Unite să asigure securitatea în mai multe regiuni în același timp, a declarat Brian Karlson, specialist la Centrul pentru Studii de Securitate de la Școala Superioară Tehnică Elvețiană.

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. În caz de război, Statele Unite vor trebui să lupte pe două fronturi din cauza puterii în creștere și a consolidării cooperării dintre Rusia și China. Această opinie este împărtășită de Brian Karlson, specialist la Centrul pentru Studii de Securitate de la Școala Superioară Tehnică Elvețiană.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время встречи с специальным посланником генерального секретаря ООН по Сирии Гейром Педерсеном в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Rusia
Lavrov: Rusia nu planifică o alianță militară cu China

El menționează că Moscova și Beijingul nu vor planifica să efectueze operațiuni militare comune în regiunea euro-atlantică, dar parteneriatul în creștere dintre cele două țări complică strategia globală a SUA.

Autorul atrage atenția asupra apropierii celor două țări pe probleme diplomatice, precum și în domeniul securității. Poziția sa este confirmată de faptul că aceste state ocupă adesea aceleași poziții în timpul discuțiilor din Consiliul de Securitate al ONU.

În ceea ce privește sfera militară, expertul atrage aici atenția asupra vânzării de arme ruse de înaltă precizie către partea chineză, precum și asupra unui număr impresionant de exerciții navale comune.

"Având în vedere vulnerabilitatea părților din Orientul Îndepărtat al țării, Rusia își poate permite cu greu o pauză cu China. În același timp, Beijingul este îndemnat să depună eforturi pentru relații de prietenie cu Moscova, chiar și din cauza tensiunilor din statele vecine", a adăugat el.
Potrivit lui Carlson, ritmul în creștere de înarmare a Rusiei și Chinei exercită presiuni asupra Statelor Unite în regiunile indo-pacifice și euroatlantice, interferând astfel cu îndeplinirea obligațiilor față de aliații săi din regiune.

Specialistul concluzionează că un război împotriva uneia dintre cele două țări, de exemplu, împotriva Rusiei pentru statele baltice sau o confruntare cu China pentru Taiwan, va crea dificultăți enorme pentru Washington.

Госсекретарь США Энтони Блинкен (2-й справа), к которому присоединяется советник по национальной безопасности Джейк Салливан (справа), говорит перед Ян Цзечи (2-й слева), директором Центрального офиса по иностранным делам, и Ван И (слева) , Государственный советник Китая и министр иностранных дел, на открытии американо-китайских переговоров в отеле Captain Cook в Анкоридже, Аляска, США - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2021
SUA vor iarăși să-i învețe pe toți cum să trăiască. Sunt invitate îndeosebi Rusia și China

În același timp, autorul reamintește că, conform Strategiei de securitate națională din 2018, Statele Unite trebuie să fie gata să se confrunte în orice moment cu o putere majoră, în timp ce acolo nu este prevăzută o victorie simultană asupra a două țări majore.

„Washingtonul trebuie să păstreze capacitatea de a învinge o mare putere și, până atunci, să o păstreze cu succes pe cealaltă de la intervenția militară”, scrie el cu referire la prevederile Strategiei.
Expertul concluzionează că „dansul dragonului chinezesc cu ursul rus” nu va permite Statelor Unite să asigure securitate în mai multe regiuni în același timp, ceea ce va duce la o slăbire generală a țărilor occidentale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0