Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cozi infernale la vaccinare: 4000 de persoane imunizate în 54 de ore

© Photo : Facebook / Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu"Cozi infernale la vaccinare: 4000 de persoane imunizate în 54 de ore
Cozi infernale la vaccinare: 4000 de persoane imunizate în 54 de ore - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
Maratonul organizat de Universitatea de Medicină a luat sfârșit duminică, ora 21:00, iar timp de 54 de ore, cât a durat acesta, peste patru mii de persoane s-a imunizat împotriva noului coronavirus. 

CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a prezentat totalurile maratonului organizat în perioada 21 mai - 23 mai. Astfel, în 54 de ore, 4 068 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19. Datele USMF arată că 2 500 s-au imunizat cu Pfizer, 1 188 - cu AstraZeneca și 380 - cu Sinopharm.

Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2021
Chișinău sub Cod Portocaliu de COVID-19: Ce spun specialiștii

Universitatea de Medicină a precizat că prin acest maraton, instituția și-a propus inițial să vaccineze cât mai mulți tineri și profesori, pentru a putea relua procesul didactic de la 1 septembrie, cu prezența fizică în clase și aule. Chiar și așa, la vaccinare au venit nu doar elevi de peste 18 ani, studenți și profesori, dar și cetățeni de rând care și-au dorit să primească serul.

„În aceste zile, oamenii au demonstrat deschidere pentru vaccinare, iar acest lucru este cel mai important. Este necesar să acționăm pentru a promova imunizarea în rândul populației, doar așa vom putea ieși din această criză de sănătate publică”, a declarat rectorul Universității de Medicină, Emil Ceban.

заброшенный завод - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Ipocrizia guvernanților de la Chișinău: ruinarea economiei dată drept mare succes
Totodată, rectorul USMF a exprimat recunoștință tuturor echipelor de lucru pentru efort și solidaritate, pentru contribuția la desfășurarea maratonului de imunizare care este o premieră pentru țara noastră. Astfel, la maraton au fost implicați 12 medici de familie și 24 de asistente medicale de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, 39 de medici-rezidenți de la specialitatea Anesteziologie și terapie intensivă și Medicină de familie, precum și 118 studenți-voluntari, inclusiv de la specialitatea Asistență medicală generală, care au asigurat logistica și înregistrarea și au participat nemijlocit la vaccinare.

Reprezentanții USMF au făcut sâmbătă fotografii cu persoanele care au format cozi la vaccinare. Astfel, în noaptea de duminică, ora 04:15, responsabilii de maraton au anunțat că stocul de Pfizer a fost epuizat, iar alte doze nu vor mai fi aduse. 

Precizăm că USMF „Nicolae Testemițanu” va asigura și rapelul în perioada 11-13 iunie – cu vaccinul Sinopharm și Pfizer și la 16-18 iulie – cu AstraZeneca.

Datele oficiale arată că din 2 martie, când a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în țara noastră, 298 553 de persoane s-au imunizat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0