Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chișinău sub Cod Portocaliu de COVID-19: Ce spun specialiștii

© Sputnik / Mihai CarausBoris Gâlcă
Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2021
Abonare
Chișinăul a trecut de la Cod Roșu la cel Portocaliu de COVID-19. Decizia a fost luată de Comisia de Sănătate Publică. Ce spun specialiștii în sănătate publică despre situația epidemiologică din țară am aflat în cadrul emisiunii "Logica Puterii".
Chișinău sub Cod Portocaliu de COVID-19: Când vor fi relaxate restricțiile?

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a decis instituirea Codului Portocaliu de alertă COVID-19 pe teritoriul municipiului. Ultimele cifre arată că în Capitală se înregistrează 70 de cazuri la 100 de mii de populație, ceea ce permite atribuirea Codului Portocaliu. Precizarea a fost făcută de către șeful adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlcă.

Asta nu înseamnă că toate restricțiile au fost anulate. În continuare se impune purtatul măștii în toate spațiile publice închise și deschise de pe teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv pe stradă și în transportul public.

"Cu certitudine nu este o relaxare, nu revenim deocamdată la viața dinaintea pandemiei, fără restricții. Portul de mască rămâne obligatoriu atât pentru cei care nu s-au vaccinat, dar și pentru cei care s-au vaccinat", a subliniat Gîlcă.

Șeful adjunct de la Direcția Sănătate Chișinău susține că pentru a scăpa definitiv de virus cea mai bună soluție este vaccinarea în masă a cetățenilor. În prezent, se desfășoară cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare, iar populația este îndemnată să se folosească de această oportunitate.

Astfel a fost declarat accesul liber în instituțiile de asistență medicală primară pentru vaccinarea împotriva coronavirusului, pentru toți locuitorii din municipiul Chișinău și din Republica Moldova, indiferent de viza de reședință.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0