Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii se vor putea vaccina în troleibuz și autobuz: Când vor fi lansate centrele mobile

© Sputnik / Mihai CarausEvolutia troleibuselor
Evolutia troleibuselor  - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
În Chișinău a fost declarat cod portocaliu de infectare, după ce numărul infectărilor s-a redus treptat. Autoritățile îndeamnă cetățenii să respecte măsurile anti-COVID-19 și să se vaccineze. În curând, oamenii se vor putea vaccina în troleibuz și autobuz.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat în cadrul ședinței serviciilor municipale că numărul infectărilor cu COVID-19 este în continuă scădere, iar din acest motiv, a fost instituit cod portocaliu de alertă de la cel roșu. În prezent, în spitalele din Chișinău sunt internați 141 de pacienți, dintre care 21 în stare foarte gravă, 63 în stare gravă, iar 54 se află în stare medie. 

Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2021
Chișinău sub Cod Portocaliu de COVID-19: Ce spun specialiștii
"Faptul că cifrele de infectare sunt mai mici, asta se datorează și faptului că oamenii au devenit mai responsabili și tot mai multe persoane decid să se vaccineze. Ne dorim să revenim la normalitate și la o viață fără restricții", a declarat Ion Ceban.

În același timp, edilul-șef al Capitalei a îndemnat oamenii să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze împotriva COVID-19. 

"Noi am început vaccinarea persoanelor acum două luni. Cifrele încă sunt modeste. Inițial, nu am avut vaccinuri, acum avem suficiente și diferite, dar oamenii sunt încă reticenți. Vom stabili în continuare accesul spre vaccinuri mai aproape de populație. Miercuri, 26 mai, ora:11, vom lansa două centre de vaccinare mobile, pe roți, un troleibuz și autobuz. Vom lansa un nou maraton la Palatul Republicii, vineri, de la ora: 09:00, vom avea vaccinuri disponibile, sunt lansate acțiuni și vom avea în paralel alte 15 puncte. Azi vom decide dacă va trebui programare sau nu. Facem apel către toți să fiți responsabile pentru a putea vaccina cât mai multe persoane. Vă așteptăm la orice punct de vaccinare. Imunizarea este gratuită și toate vaccinurile sunt eficiente", a mai spus Ceban. 

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 298 553 de cetățeni s-au imunizat împotriva COVID-19, dintre care 38 744 cu cea de-a doua doză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0