Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără frică de Dumnezeu: Un necunoscut a intrat în biserică și a furat bani din cutia milei

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие
Распятие  - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
În satul Etulia, regiunea Vulcănești, o persoană necunoscută a pătruns în Biserica Sfântul Atanasie și a golit o cutie cu donații. Poliția examinează imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

COMRAT, 24 mai - Sputnik, Maxim Topal. Furtul a avut într-un mic sat din sudul Moldovei. După cum a remarcat protopopul Rostislav pentru Sputnik, nu a existat așa ceva în Biserica Sfântul Atanasiev din 2004, de când este paroh al lăcașului.

„Au spart o ușă de lemn și au intrat în biserică. Nu se poate numi exact suma daunelor, deoarece au luat bani din cutia de donații. A fost binecuvântare pentru a colecta donații pentru o preoteasă, care a rămas singură cu șase copii. Cutia milei nu a fost deschisă timp de aproximativ o lună și jumătate", a spus protopopul Rostislav.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care ușa de la intrarea în biserică a fost spartă și trăsăturile feței criminalului au putut fi deslușite. 

"Era un bărbat de vârstă mijlocie, de aproximativ patruzeci de ani. Camera a înregistrat trăsăturile sale faciale, experții din Chișinău vor restabili imaginea. Dacă va citi această știre, vreau să-i spun că lumea nu este lipsită de oameni buni. Dacă ar avea nevoie de ajutor, ar fi fost mai bine să se apropie, să întrebe, să-și împărtășească durerea. Toți suntem oameni, înțelegem, am fi venit cu ceva. Dar un astfel de act nu este bun. El și-a decis deja soarta înaintea lui Dumnezeu. De ce noi, oamenii, trebuie să condamnăm pe cineva", a adăugat rectorul bisericii.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2020
Societate
Jaf de proporții la Ialoveni: Hoții au furat zeci de mii de euro din casa unei femei

La rândul său, episcopul de Cahul și Comrat Anatolie și-a exprimat speranța că acesta este un caz izolat, dar în același timp i-a îndemnat pe parohii bisericilor să consolideze protecția lăcașelor.

„Desigur, nu este un caz plăcut. Acest lucru poate fi făcut doar de oameni fără credință și fără Dumnezeu. Donațiile au fost făcute de o bunică din pensia ei modestă pentru nevoile bisericii. Sper că acestea sunt atacuri unice, dar totuși parohii bisericilor trebuie să își consolideze securitatea. Dacă este posibil, să instaleze camere de supraveghere”, a subliniat episcopul Anatolie. Poliția urmează să stabilească circumstanțele incidentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0