Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alergiile de primăvară: Cum pot fi prevenite și tratate

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Abonare
Primăvara nu vine numai cu temperaturi ridicate, soare și zile mai calde, ci și cu neplăcutele alergii de sezon. Cum putem preveni sau cel puțin ameliora simptomele specifice alergiilor de primăvară, am aflat de la medicul generalist Iurie Cușnir.
Alergiile de primăvară: Cum pot fi prevenite și tratate

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul generalist Iurie Cușnir a explicat că alergia este reacția exagerată a sistemului imunitar la pătrunderea substanțelor alergene (antigene).  În ultima perioadă, morbiditatea maladiilor alergice sezoniere este în creștere datoritp poluării mediului înconjurător.

"Alergia apare drept cauză a dereglării sistemului imun. Mediul ambiant poluat, alimentația nesănătoasă, modul de viață și stresul sunt printre principalii factori care declanșează aceste reacții", a precizat medicul.

Potrivit lui Iurie Cușnir, cele mai multe cazuri de alergie sezonieră sunt înregistrate în perioada aprilie-mai, atunci când are înfloresc plopii, arțarii, mesteacănul, pinul ș.a.  Destul de problematice din punct de vedere a sănătății sunt și lunile iunie-august și octombrie.

Амброзия - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2020
Societate
Planta care le transformă unor moldoveni viața în iad – Important să cunoști

"Alergiile afectează în mare parte persoanele cu predispunere la alergii. Apariția simptomelor clinice coincide cu perioada de polenizare. Cel mai frecvent acestea se manifestă prin strănut, rinoree, obstrucție nazală, prurit nazal, lacrimații ș.a. ", a subliniat specialistul.

Iurie Cușnir a menționat că există diverse metode de tratament, însă înainte de a lua o decizie în acest sens, este important de a consulta medicul specialist alergolog, care va prescrie tratamentul potrivit, pentru a evita complicațiile ulterioare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0