Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a aprobat regulile pentru susținerea proiectelor în domeniul IA

© Photo : PixabayArtificial intelligence
Artificial intelligence - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2021
Abonare
Guvernul a aprobat ordinele de sprijinire a dezvoltării în domeniul Inteligenței Artificiale, în aceste scopuri vor fi alocate 5,26 miliarde de ruble până în 2024.

CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Premierul Mihail Mișustin a aprobat regulile pentru susținerea proiectelor în domeniul inteligenței artificiale, potrivit site-ului web al Guvernului rus.

”Companiile vor putea primi sprijin de stat în implementarea proiectelor-pilot pentru introducerea inteligenței artificiale (AI) în diferite sectoare ale economiei. Regulile pentru acordarea unor astfel de subvenții au fost aprobate de prim-ministrul Mihail Mișustin", este menționat în comunicat.

Se remarcă faptul că banii care vor fi distribuiți în funcție de rezultatele concursului pot fi cheltuiți pentru achiziționarea de software și echipamente, plata pentru serviciile programatorilor, închirierea spațiilor de birouri, întreținerea locurilor de muncă. Se subliniază că mărimea subvenției pe beneficiar nu ar trebui să depășească 100 de milioane de ruble. În total, 5,26 miliarde de ruble vor fi alocate în aceste scopuri până în 2024.

Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2016
Raport șocant: Inteligența artificială ar putea „abuza și tortura" omenirea

„Guvernul intenționează să aprobe regulile pentru subvenționarea evenimentelor în care elevii și studenții își vor dezvolta propriile proiecte în domeniul AI. Cele mai bune inițiative vor primi suport de experți și mentorat, care, printre altele, va permite echipelor să își pregătească proiectele. pentru lansarea pe piață ", mai precizează Guvernul.

În plus, documentul prevede servicii de finanțare pentru educație suplimentară specializată - mii de ruși vor putea primi certificate pentru promovarea programelor de AI. Pentru această măsură de sprijin până în 2024, vor fi alocate 1,23 miliarde de ruble.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0