Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul Zinaidei Greceanîi cu ocazia Zilei Parlamentului

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2021
Abonare
Președintele Parlamentului de legislatura a X-a a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la instituirea Legislativului.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Astăzi se împlinesc 30 de ani de activitate a Parlamentului Republicii Moldova. Cu această ocazie, președintele Parlamentului de legislatură a X-a, Zinaida Greceanîi a transmis un mesaj în care reiterează rolul Parlamentului într-o țară parlamentară cum este Republica Moldova.

Парламенту Молдовы исполняется 30 лет - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2021
Societate
Parlamentul Republicii Moldova, la 30 de ani de activitate

„Trei decenii este o perioadă mică pentru istoria mondială, însă una foarte importantă pentru tânărul nostru stat. În acești ani, Republica Moldova a devenit independentă și suverană, a trăit crize economice și politice, a rezistat cataclismelor naturale. Și astăzi continuăm să ne consolidăm statul democratic de drept, să ne întărim sistemul social și cel economic, să ne afirmăm pe plan internațional ca un partener respectabil și credibil. Iar toate acestea se datorează oamenilor noștri, poporului Republicii Moldova a cărui voință exprimăm noi, deputații. De aceea, ziua constituirii Parlamentului este sărbătoarea care ne unește pe toți”, este precizat în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Speaker-ul a mai precizat că faptul că cea de-a 30-a aniversare a constituirii Parlamentului Republicii Moldova ne-a găsit într-un nou proces electoral este simbolic, pentru că un scrutin parlamentar, inclusiv anticipat, este parte a proceselor democratice firești, proprii unui stat de drept.

„În calitate de politician și cetățean al Republicii Moldova doresc să avem unitate, înțelegere și respect reciproc și să tindem cu suflet și dedicație pentru scopul comun – bunăstarea țării și tuturor cetățenilor ei”, mai este specificat în mesajul președintelui Parlamentului.

De precizat, acum 30 de ani, a fost adoptată Legea cu privire la schimbarea denumirii statului RSSM în Republica Moldova care prevedea și modificarea denumirii Sovietului Suprem al RSMM în ”Parlamentul Republicii Moldova”. De atunci, anual, pe 23 mai sărbătorim ziua constituirii Parlamentului țării noastre.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0