Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentul Republicii Moldova, la 30 de ani de activitate

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaПарламенту Молдовы исполняется 30 лет
Парламенту Молдовы исполняется 30 лет - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2021
Abonare
Pe 23 mai se vor împlini 30 de ani de activitate a Legislativului. Cu această ocazie au fost lansate Zilele Parlamentului Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Scuarul Parlamentului Republicii Moldova a fost decorat cu iluminat festiv, iar în fața clădirii au fost instalate două cifre gigantice – ”30”. Acest număr semnifică anii de activitate a Legislativului, pe care o vom marca la 23 mai 2021. Cu această ocazie, în următoarea perioadă vor fi organizate mai multe evenimente.

La parterul clădirii Parlamentului deja a fost vernisată o expoziție care cuprinde 30 de fotografii din istoria parlamentarismului, o parte fiind dedicată Parlamentului Independenței. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Politică
Maia Sandu a întors mai multe legi în Parlament: Care sunt acestea

De asemenea, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani sunt îndemnați să descire activitatea unui deputat în fix 101 de cuvinte. Concursul de mini-eseuri se va desfășura în perioada 23 mai – 23 iunie 2021. Tinerii care se vor clasa pe primele trei locuri vor fi invitați să participe la ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI.

Duminică, 23 mai 2021, pe rețelele de socializare vor fi lansate tururi virtuale ghidate ale celor mai importante săli ale Parlamentului, iar în fața instituției sunt expuse pentru public două automobile de epocă, din dotarea garajului Legislativului.

Prin intermediul Oficiilor teritoriale de informate ale Parlamentului vor fi  organizate evenimente de informare în diferite regiuni ale țării.

Amintim, acum 30 de ani, pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0