Comentatorul politic Igor Volnițchi spune că la o privire sumară a listelor de candidați, la funcția de deputat, poți deduce faptul că unele partide nu i-au în serios promovarea unor persoane competente în forul legislativ. Mulți candidați, care pretind să preia guvernarea și se regăsec pe lista unor formațiuni proeuropene, duc lipsă de profesionalism și de tot ce înseamnă creație legislativă.
Noi partide în viitorul Parlament?
Comentatorul politic Roman Mihăeș consideră că în dorința de a accede în viitorul Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va încerca să culeagă voturi din diasporă, intrând în competiție cu cei de la PAS.
Expertul susține că am putea asista la o echilibrare a voturilor între AUR și PAS, iar dacă din cele peste 200 de mii de voturi din diasporă, AUR va reuși să obțină un scor bun, atunci ei ar avea șanse să acceadă în viitorul Parlament. Mihăeș mai spune că în interiorul țării partidul AUR nu are șanse să treacă pragul de 5%.
"AUR din Moldova nu este atât de puternic cum este cel din România, nu are structuri teritoriale, nu are o aderență internă și lideri. Repet, va depinde foarte mult cum își vor construi campania în diasporă pentru a încerca să-și contabilizeze voturi într-o competiție cu PAS. Pe intern nu au șanse de a obține un rezultat bun, pentru că s-au apucat târziu de lucru. Chiar dacă s-au consolidat câteva partide în jurul AUR, acestea au un rating mic, iar disocierea PUN-lui de AUR se va resimți negativ la scorul electoral" a precizat Roman Mihăeș.
De menționat că la 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova